Sekreti i popullsisë që nuk smuhet kurrë!

Populli Hunza janë popullata ma e shnetshme në botë. Ata asnjiherë nuk kanë ndigjue për kancerin dhe nuk smuhen thuejse asnjiherë. Por, çfarë asht edhe ma e çuditshme rreth kësaj, asht se ata jetojnë rreth 120 vite.

Thuhet se, ata gjithmonë bajnë dush me ujë të ftoft.

Ata hanë vetëm ushqim të cilin e kanë mbjellë vet. Asnjiherë nuk kanë konsumue ushqime të importueme. Populli Hunza konsumon vetëm frute të freskëta dhe perime, arra, tambel, etj.

Nji ndër karakteristikat ma të pabesueshme të këtij populli asht se në periudha të caktueme prej 2 deri në 4 muej ata nuk hanë asgja, përveç që pinë lang të kajsisë së thatë.

Ekspertët besojnë se, sasitë e nalta të kajsive janë arsyeja se pse ata nuk vuejnë nga tumori apo kanceri. Farat e kajsisë përmbajnë vitaminë B-17 që njihet si agjenti i fuqishëm anti-kanceroz.

Shperndaje në: