Shejat paralajmëruese të mungesës së magnezit në trup

Magnezi asht nji mineral i randësishëm që na kemi shumë nevojë. Në fakt, çdo qelizë ka nevojë për magnez, sepse ky mineral asht i dobishëm për ma shumë se 300 funksione metabolike. Ky mineral asht jetik për neve.

Mungesa e magnezit përfshin simptoma :
Pagjumësia
Ngërçet e kambëve
Ankthi, migrena, depresioni
Humbje oreksi
Lodhje kronike
Çregullime të zemrës
Osteoporoza

Gjithashtu, mungesa e magnezit lidhet me stresin dhe çashtjet kronike si diabeti tipi 2.

Dietat e pasuna me magnez përfshijnë ushqime si : spanaqi, avokado, çokolladë e zezë, drithnat, peshqit, fara Chia, luledielli, liri, kungulli. Gjithashtu, asht mirë që të përfshihen edhe shtesat ushqimore.