S’keni me besue se çfarë smundje shnoshni nëse fleni me levore të bananes në krye

bananet

Nëse veç keni përjetue migrenën ndonjiherë, e dini se çfarë don me thanë nji dhimbje e tmerrshme e kryes.

Zakonisht migrena përcillet me marramendje, vjellje dhe ndjeshmëni të naltë ndaj dritës dhe zanit. Në çdo rast, shkaktari i migrenës mbetet i paidentifikuem. Mundet me u shkaktue nga ndryshimet hormonale, për shkak të stresit, ekspozimit në diell etj.

Mirëpo, për shnoshjen e kësaj smundje të tmerrshme ndihmon bananja.

Ju duhet me mbështellë nji kub akulli me levore të bananes dhe me vendosë në krye, mbasi që kjo ndikon që kaliumi me u absorbue direkt përmes likurës.

Veç bananes, në shnoshjen e migrenës ndihmon edhe mjalti, gjalpi i kikirikut, xhenxhefili etj.

Shperndaje në: