Ushqimi që sheron pothuejse gjithçka, dikur i asht lejue veç perandorëve

Në kohën e perandorëve kinezë, orizi i zi asht kultivue në sasi të vogla, sepse ishte i dedikuem vetëm familjeve të perandorëve, derisa populli nuk kishte guxue me kultivue apo me konsumue.
I pasur me nutriente

Nëse i zieni 60 mlg oriz të zi, përmban rreth 160 kalori, dhe asht burim për hekur, bakër dhe proteina.

Qe disa nga të mirat e këtij orizi:

Zvogëlon rrezikun nga sulmi në zemër, ruen shneten e syve, permireson kujtesen, mbron mëlçinë etj.

Shperndaje në: