Vitamina që parandalon kancerin e gjinit

kancerigjini

Kanceri i gjinit konsiderohet si smundje që shkaktohet edhe nga mungesa e vitaminave.

Përveç që parandalon smundjet e zemrës dhe diabetit, vitamina D asht armiku ma i madh i kancerit. Simbas studimeve të kryeme asht vërtetue se niveli 40ng/ml asht tejet modest dhe efektiv për me parandalue zhvillimin e kancerit për 77%.

Studimet thonë se 90% e rasteve të kancerit të gjinit janë të lidhuna me mungesën e vitaminës D- gja që asht 100% e parandalueshme nëse konsumohet kjo vitaminë deri në arritjen e nivelit të duhun.

Asht e nevojshme që të kontrolloni nivelin tuej çdo 3 deri 6 muej mbasi i duhet deri në tre muej së paku që të stabilizohet mbas nji ndryshimi gjatë ekspozimit në diell apo ndonji doze të suplementeve. Rekomandohet konsumi prej 50 deri 70 ng/ml.

Shperndaje në: