A dini pse ekipet angleze i ndryshojnë numrat e fanellave kur luejnë në Champions?

A e dini pse lojtarët e ekipeve angleze i ndryshojnë numrat e fanellave kur luejnë në Champions League dhe kur luejnë në Premierligë. Kjo ndodh vetëm për nji arsye.

UEFA ka vendosë që ka me u lejue shkrimi mbi emnin e lojtarit me kalue 7.5 cm në naltësi dhe duhet me qenë të lirë nga çdo kallxues të sponsorit apo elemente dekorative.

Organet administrative të garës prestigjioze kontinentale kanë dhanë udhëzime edhe për numrat e fanellave: ata duhet me qenë 25-30 cm ma poshte të shtypuna ne menyre qe te dallojne simbolin e tyne në fund të figurave.