Mësohet shkaku i rrximit të aeroplanit të Chapecoense

Autoritetet Kolumbiane bajnë me dije se, faktet se avionit i kishte mbarue benzini po rriten nga dita në ditë.

Shefi i aviacionit civil Alfredo Bocanegra tha se gjatë nji inspektimi fillestar në vendin e aksidentit, avioni nuk ka pasë benzin në momentin e përplasjes.

Policia ka ba publike nji incizim ku pilotët e avionit kërkojnë leje të ulen mbasi kanë pasë defekt në sistemin elektrik dhe se benzinii ka qenë drejt fundit.

Nga aksident janë regjistrue 77 viktima dhe vetëm gjashtë të mbijetuem.