Për herë të parë që nga viti 1999, ndodh kjo në Formula 1!

.

Malajzia nuk ka me qenë ma nikoqire e garave grand prix të Formula 1, mbasi kontrata aktuale ka me skadue në vitin 2018.

Gara në Sepang asht mbajtë vjet mbas vjeti dhe ka qenë pjesë e pandashme e garave në kalendarin e Formula 1 që nga viti 1999.

Sidoqoftë, shitja e biletave dhe shikueshmënia nga TV kanë ra dokshëm, dhe Razlan Razali, shefi egzekutiv i kësaj piste, vuni në dyshim “vlerën ekonomike” të garës.