Teknologjia në futboll, referi monitoron dhe jep karton të kuq nga zyra

Futbolli në Holandë asht tue e përdorë për herë të parë nji sistem të ri referimi, tue integrue teknologjinë në fushën e gjelbërt.

Referëtt në Holandë tash kanë me pasë nji ndihmës, i cili nga zyra e tij nëpërmjet monitorimit ka me i ndihmue kolegët e tij në gjykimin e ndeshjes.

Ky projekt asht zbatue gjatë ndeshjes Williem – Ajax kur Anouar Kali u ba “viktima” e parë e referit ndihmës që e përjashtoi nga ndeshja.

Fillimisht ishte referi kryesor ai që dha karton të verdhë, ndërsa me ndihëm e monitorëve referii vëzhgues këshilloi që lojtari duhej ndëshkue me karton të kuq.

first-ever-player-sent-off-by-video-referee-1 first-ever-player-sent-off-by-video-referee-2 first-ever-player-sent-off-by-video-referee-3 first-ever-player-sent-off-by-video-referee screen-shot-2016-09-22-at-100017