UEFA organizon garën e re, quhet Nations League. Kështu luhet!

UEFA ka vendosë të organizojë nji garë të re për kombëtaret, e cila ka me mbajtë emnin “Nations League” dhe zhvillohet çdo dy vjet.

Ashtu sic mund ta shihni edhe në skemën ma poshtë “Nations League” ka me u zhvillue nga Shtatori deri në Nandor 2018 dhe gara finale me 4 kombëtare ka me u zhvillue në Qershor të vitit 2019.

56 kombëtaret pjesëmarrëse të UEFA’s kanë me u nda në 4 liga, pra gara ka me funksionue si kampionat.

Në Ligën A marrin pjesë 12 ekipe të ndame në 4 grupe, ndërsa fituesit e çdo grupi shkojnë në garën finale, për me luejt për fitimin e trofeut.

23c665ff00000578-0-a_graphic_showing_how_the_nations_league_fits_into_the_euro_2020-a-62_1417791110998