Keni dhimbje të kresë dhe migrenë pa arsye, qe përse u vjen!

E kishit mendue ndonjiherë se arkitektura brutaliste, betoni i shumtë që gjendet në çdo cep të vendit, mundet me qenë tue u shkaktue dhimbje të kokës ose migrenë?

Duket se kjo asht e vërtetë.

Kështu thuhet në nji studim të shkencëtarëve të nji qendre universitare mjekësore në Utreht të Holandës.

Deri tash dihej se dritat fllesh shkaktojnë nji formë epilepsie.

Por tash asht mësue se edhe disa modele statike të përbame nga vija dhe shufra munden me shkaktue efekte negative edhe te truni i njerëzve të shnetshëm.

 

Shperndaje në: