Ky studim ju befason, njerëzit qe harrojnë – janë intelegjent!

Nji studim i botuem në Qershor të vitit 2017, në ‘Neuron’, konstaton: “me i harru disa gjana domethane se truni yt asht thjesht tue punue si duhet, ndoshta edhe ma mirë sesa keni mendue”

Simbas nji ekipi kërkimor nga Universiteti i Torontos dhe Spitali SickKids, harresa nuk asht aq e keqe.

Në kundërshtim me besimin se, informacioni asht mbret, thekson profesori i UofT Blake Richards, “pika e kujtesës nuk asht në gjendje m mbajt mend se kush fitoi Kupën Stanley në vitin 1972.”

Lexoni lajmin e plotë:

Në studimin e Richards dhe bashkëautor Paul Frankland, të quajtur “Përhershmi dhe Tranzicioni i Kujtesës”, ata kërkuan të zbulonin rëndësinë e harresës në lidhje me funksionin dhe shëndetin e trurit.

Duke pasur parasysh njohuritë tuaja për humbjen e kujtesës dhe sëmundjet neurodegjenerative, kjo mund të duket kundërthënëse.

Në fund të fundit, “pika e kujtesës është t’iu bëjë një person inteligjent që të merrni më pas vendime duke pasur parasysh rrethanat”, deklaroi Frankland.

Tani, vetë studimi nuk përfshinte ndonjë provë të re eksperimentale. Përkundrazi, Richards dhe Frankland panë kërkimet e botuara të kaluara, analizuan provat e disponueshme dhe konkluduan se të harruarit ka një përdorim praktik.

Shperndaje në: