Kini kujdes, ky lloj i seksit mundet me shkaktue kancer (foto)

Simbas disa studiuesve angleze, ata njerëz të cilët praktikojnë seksin oral, munden me qenë të rrezikuem nga nji tip kanceri i shkaktuem nga nji virus i quejtun Papillomar.

Këto viruse munden me u vendosë në gojë gjatë momenteve intime dhe kështu, të jenë shkaktar dhe burim i kancerit të gojës.

seksi 2

Në nji nivel ma të naltë rrezikshmënie, janë ata persona të cilët ndrrojnë shumë shpesh partnerë/e. Kush praktikon shumë shpesh seks oral, duhet me e llogaritë nji rrezik 3 deri ne 6 fish ma të naltë se ata që nuk praktikojnë, për m’u infektue, thotë studimi i publikuem tash vone.

Ndërsa, ata që praktikojnë këtë lloj seksi me mbi 5 partnere të ndryshëm, përballen me nji rrezikshmëni deri në 8 herë ma të naltë./JavaNews

Shperndaje në: