Sa duhet me zgjatë seksi? Shkenca e ka nji përgjigje (foto +18)

Nganjiherë, nji akt seksual mundet me zgjatë shumë, por nganjiherë mundet me qenë shumë i shkurtë. Shumë prej neve jemi kurrreshtarë me dijtë se sa shumë duhet me zgjatë seksi?

Dr. Brendan Zietsch, nji psikolog në Universitetin e Queensland, ka dhanë nji përgjigje për këtë.

seksi

Në nji artikull për “The Conversation”, ai egzaminoi të gjitha hulumtimet e fundit – dhe gjeti se seksi mundet me zgjstë nga 33 sekonda deri në 44 minuta, tue marrë nji mesatare çdo herë që nji çift kishte seks. Mesatarja që nji çift kalonte tue ba seks, ishte 5.4 minuta.

Dr. Zietsch spjegon se nji kohë e tillë e aktit seksual asht normale. Kishte edhe disa rezultate të dyta gjithashtu. Për shembull, përdorimi i prezervativit nuk dokej se ndikonte në kohë. Nji tjetër gjetje interesante ishte se për çiftet ma të vjetra, koha e kryemjes së nji akti seksual ishte ma e shkurtë, sesa te çiftet e tjera.

seksi

Shperndaje në: