Ky asht shkaktari themelor i kancerit

Shkaktari kryesor i kancerit asht zbulue para vitit 1923, ndërsa zbuluesi në vitin 1931 e ka pranue çmimin Nobel për mjekësi.

Në vitin 1931, shkencëtari gjerman Otto Heinrich Warburg (1883 – 1970) ka pranue çmimin Nobel për zbulim të shkaktarit themelor të kancerit. Warburg ka zbulue se kanceri asht rezultat i mënyrës antifiziologjike i të të jetuemit. Nëse keni thartinë të naltë, automatikisht ka me ju mungue oksigjeni në organizëm; nëse ju mundon oksigjeni, keni me pasë organizëm të thartuem.

Ushqimet që e thartojnë organizmin:

-Sheqeri i rafinuem;

-Krejt llojet e mishit;

-Produktet me origjinë nga kafshët – tambli, djathi, jogurti etj.

-Krypa e rafinueme;

-Mielli i rafinuem dhe krejt derivatet e tij;

-Buka;

-Margarina;

-Kafeina;

-Alkoholi;

-Duhani;

-Ushqimi i përpunuem dhe konservuem;

-Ilaçet.

Ushqimet që lokalizojnë dhe ndihmojnë organizmin

-Krejt perimet e papërpunueme;

-Pemët;

-Bajamet;

-Drithnat integrale.

Shperndaje në: