Ky asht vendi ku duhet me agjerue 23 orë

Sot asht dita e parë e Ramazanit.

Në krejt botën agjërojnë rreth 22 % e popullsisë ose 1.6 milion njerëz.

Koha e agjërmit ndryshon nga vendi në vend.

Në shqipni e Kosovë asht dikun 17 orë, por ka nji vend që zgjat plot 23 orë dhe 5 minuta dhe ajo asht Finlanda e Veriut.

Pra në 55 minuta, besimtarët duhet me krye nji sëri ritualesh, siç asht iftarit, falja e namazeve dhe syfyrit.

Shperndaje në: