Zbritje drastike e çmimit të naftës

Zbritje drastike e çmimit të naftës po ndodh në Katar, mbas situatës të fundit në këtë vend.

Mediat arabe shkruejnë se atje po ndodh diçka që nuk ka ndodhë ma parë. Në nivel botnor i bjen se çmimi i naftës ka me qenë 0.69$ që i bjen rreth 55 cent.

Çmimet e naftës janë zbritë në tregun botnor mbas marrëveshjes në mes të Rusisë dhe shteteve të tjera që nuk janë pjesë e Organizatës së Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEC), përmes së cilës ato kanë ra dakord për uljen e prodhimit, me qëllim që të zvogëlojnë sasitë e mëdha të mbetuna të naftës.

Shperndaje në: