Keni m’u befasue se çka i ndodh vaginës nëse s’bani seks! (+18)

Asht nji gjendje e dhimbshme, që ju shkakton kruemje të forta dhe djegie atje poshtë.

Dhe nuk bahet fjalë për smundje seksualisht të transmetueshme.

Bahet fjalë për atrofinë vaginale.

Mjekët thonë se asht e trajtueshme, por persëri theksojnë se duhet ba kujdes.

Femnat që nuk bajnë seks, mbasi thonë se nuk kanë nji partner, kanë ma shumë shanse që të preken nga ky problem.

Atrofia vaginale ban që muret e vaginës m’u dobësue.

Atrofia vaginale ndodh edhe kur kalon menopauzën ose kur jeni trajtue për kancer.

Simptonat përfshijnë djegie, kruemje, vështirësi në urinim dhe dhimbje gjatë seksit.

Rreziku ma i madh asht se mund të mbeteni pa ba seks për krejt jetën, nëse nuk trajtoheni.

Mjekët sugjerojnë që të mos e lini mbas dore dhe të mos ankoheni se nuk keni partner për me ba seks.

Nëse nuk keni, masturboni!

Masazhimi dhe prekja e vaginës ban që të vërshojë gjaku dhe vagina të bahet ma elastike.

Thatësina asht nji armik i vaginës.

 

Shperndaje në: