Boll i numruet kalorite. Qe qysh mundeni me u lige!

kalorite

Boll, mos numëroni ma kaloritë dhe boll harxhuet pare për m’u lige e humbe kilogram.

Çelësi për me u lige asht ky: hani djathë dhe çokollada edhe pini venë të kuqe.

Profesori Tim Spector nga Kolegji Mbretnor në Londër thotë se këto ushqime ndihmojnë me u tubue ma shume “bakterie të mira” në trupin tonë, që na ndihmojnë me u ba elegantë.
Nëse nuk e dini, barku i nji njeriu përmban rreth 1.8 kg bakterie. Disa ndihmojnë në tretjen e ushqimit, të tjerat lidhen me oreksin dhe ruejtjen e yndyrës. Por s’jane krejt të damshme.

Profesori Spector thotë se tue konsumue ushqimet e duhuna, na kultivojmë ma shumë bakterie të mira. Sa ma shumë ushqime të llojllojshme qe hajme, aq më shumë lloje të ndryshme mikrobesh formohen në trup, tue na ba ma te shnetshëm.

Shperndaje në: