OKB: Shqipnia, para Amerike e Britanie ne perdorim kokaine!

Kokaina asht njana nga drogat e Klases A, e cila ma se shumti konsumohet ne planet

Keshtu shkruen gazeta britanike The Independent dhe sjell harten e vendeve qe ma se shumti konsumojne kokain ne bote.

Harta asht e perpilueme nga te dhanat qe i ka hulumtue dhe nxjerr  United Nations Office On Drugs and Crime.

Anketa ka perfshi femna e mashkuj qe nga mosha 16-vjeç e perpjete ne krejt globin

Edhe pse konstatohet qe SHBA dhe Britania jane ne Top 10 te ketyne vendeve, Shqipnia, per habi del se asht vendi Numer 1 ne planet per konsumin e kokaines, ku 2.50 e popullates marrin kokain.

Keto jane Top 10 vendet me konsumin ma te madh te kokaines ne planet:

1. Albania – 2.50

2. United States – 2.30

3. UK – 2.25

4. Spain – 2.20

5. Australia – 2.10

6. Uruguay – 1.80

7. Chile – 1.73

8. Netherlands – 1.60

9. Ireland – 1.50

10. Canada – 1.46

Shperndaje në: