A e ndihmon vena kthjellimin e pastrimin e trunit?

vena

Disa gota vene ne dite jo vetem e kthjellojne mendjen, por edhe e pastrojne, thuhet ne studimin e fundit.

Mini i cili ju ka ekspozue ekuaivalentit prej dy gota e gjyse vene ne dite, ka qene ma efikas ne pastrimin e mbetjeve prej truni qe zakonisht e shkaktojne demencian, thote studimi, raporton Daily Mail.

Autori Dr. Maiken Nedergaard, nga Universiti i Rochester’it, thote se testet vertetojne per here te pare se dozat e vogla te alkoholit jane te mira per trunin, sepse e ndihmojne trunin me u lirue prej mbetjeve.

Hulumtuesit nuk e thone se a asht vena e kuqe apo  bardhe ma e mire, por thone se edhe llojet tjera pos vena, si per shembull birra, njisoj e mire per trunin dhe pastrimin e tij.

Shperndaje në: