Shqipnia sharon, Kosova ngjitet per 10 vende ne lufte kunder korrupcionit!

Kosova, ne vitin 2016 ishte e renditun ne numrin 95 ne luften e shteteve ndaj korrupcionit, ndersa ne 2017 asht ngjite per 10 vende dhe e ka kalue Shqipnine, tue u rendite ne vendin 85, thuhet ne raportin e fundit te organizates Transparency International.

Shqipnia renditet e 91’ta në botë, ndërsa mes vendeve europiane, renditet e parafundit, tue e lane mbrapa vetëm Maqedoninë (e 107’ta) dhe jane ne te njajtin vend me Bosnje-Hercegovinën.

Keshtu, simbas ketij raporti, Kosova ka avnsue, ndersa Shqipnia e ka perkeqesue pozicionin qe e ka pase per 8 vende.

Nga kjo del se Shqipnia vleresohet si nji nga vendet ma te korruptueme n’Europe. Por s’asht as Kosova shume me u lavdue!

Shperndaje në: