Smundja qe mundet me zhduke njerezimin! Organizata Botnore e Shendetit e shton ne liste? (video)

Nji smundje e panjoftun dhe shkaterruese, qe e kane quejt “Disease X” (“Smundja X”), ju shtue listes se epidemive globale qe mujn me zhduke me miliona njerez.

Çdo vjet, shkencetaret e Organizates Botnore te Shendetit (World Health Organisation – WHO), krijojne nji liste me smundjet te cilat kane gjasa me u shnderrue ne pandemi.

Kete vit, ne mesin e smundjeve si Ebola, SARS, dhe Zika, u shtue edhe nji emen e i ri i smundjes – Disease X.

Krahasue me tjerat smundje, kete smundje ende nuk dihet se çka e shkakton dhe qysh kane me trajtue mjeket./ Mirror

Shperndaje në: