Ma n’fund u gjete ilaçi qe e ule hollesterollin!

sanofi

Ilaçi anti-hollesteroll, i quejtun “Praluent” (alirocumab), prodhue nga firma farmaceutike e Frances “Sanofi Pharmaceuticals”, prezentohet si medikamenti qe i ule per 15 perqind rreziqet e smundjeve kardiovaskulare si, pika n’zemer dhe pika n’tru.

Kjo del nga nji hulumtim i gjate dhe i vellimshem qe u krye me perdorimin e ketij medikamenti te ri. Praulent (Alirocumab) poashtu del se jo vetem lufton smundjet e zemres, po edhe te gjitha smundjet tjera qe çojne ne vdekje, dhe mendohet se asht asi ilaçi qe e zgjate jeten.

Hulumtuesit gjejne se ky ilaç, qe jepet permes injekcionit çdo dy deri maksimum kater jave, vepron shume ma mire se statinat qe jane perdore deri sot me luftu hollesterollin.

E keqja e ketij medikamenti asht çmimi i tij, sepse as firma franceze e as konkurenca e tyne indiane, nuk po arrijne me e prodhue me çmim te rrokshem.

Sot per sot çmimi i ketij ilaçi asht – $14,000 (11,300 euros) per pacient.

Shperndaje në: