Studim befasues: Sa herë duhet me ba seks simbas moshës!? (kujdes, foto +18)

Asht nji pyetje që ja bajmë vazhdimisht vetes.

Sa seks duhet me ba?

Epo simbas ekspertëve, ky numër mvaret nga disa faktorë si mosha, shëndeti, dëshira seksuale dhe statusi i lidhjes.

Por nji studim nga ‘Kinsey’ ka zbulue se sa shpesh duhet me ba seks.

Nuk asht e habitshme që moshat nga 18 deri në 29 vjet bajnë ma shumë seks.

Mesatarja për këtë grupmoshë asht 112 herë në vit.

Ata nga mosha 30 deri në 39 vjet bajnë seks rreth 86 herë në vit, pak a shumë dy herë në javë.

Kurse ata nga mosha 40 deri në 49 bajnë seks mesatarisht 69 herë në vit.

Të dhanat sugjerojnë se dëshira seksuale vjen tue ulë me kalimin e moshës.

Por nuk do të thotë se në pleqni keni me harrue seksin.

Studimi tregon se të moshuemit bajnë seks të paktën njiherë në muej.

 

Shperndaje në: