E thotë shkenca, kështu e pastron trupin mbajtja e Ramazanit

Fituesi i Nobelit, japonezi Joshinori Ohsumi, tregon se si pastrohet trupi nga qelizat e panevojshme gjatë Ramazanit. Shkencëtari japonez Joshinori Ohsumi, ka zbulue programin e quejtun Otofazhoni. I cili asht pastrimi i trupit nga qelizat e panevojshme.

Pastrim që ndodhë gjatë qëndrimit etun dhe uritun. Tue ndejt të uritun, mutacionet gjenetike, smundja e kancerit dhe ato norologjike janë pa se janë shnosh. Shkencëtari japonez ka vërtetue tezën e tij se qëndrimi pa ushqim dhe pije ndihmon në kurimin e smundjeve neurologjike dhe atyne të kancerit.

E për këtë zbulim ka fitue çmimin Nobel për Mjekësi, transmeton yeniakit.

Ohsum ka thanë se mbas tri ditë ngjinimi, sistemi imunitar ka rezultue të ketë ripërtëritje dhe kjo ka vërtetue që ngjinimi i myslimanëve asht programi i duhun.

Qelizat edhe pse nuk janë të ngjashme, veprimet i kanë të tilla. Mbeturinat i mbushin në qese të veçanta (otofagozomet), i ngarkojnë mandej në kontejnerë (lizozomlar). Disa i asgjasojnë dhe disa tjera tue i riciklue i rifitojnë…

Kështu që kjo ka rezultue me vonim të pleqënisë. Otofazhi aktivizohet edhe ma shumë gjatë ngjinimit, urisë dhe gjatë stresit.

Qeliza nis që ta prodhojë energjinë e saj me mundësitë e saj vetjake tue startue me pastrimin dhe tretjen e mbeturinave te saj dhe bakterieve patogjenike. Ndër të tjera, shkencëtari Joshinori Ohsumi ka thanë se në qoftë se gjatë vitit nji muej pa ndalim ndiqet ky regjim, rezultatet janë spektakulare. Ky regjim i abstenimit nga ushqimi dhe pijet, i cili lufton smundjet, asht pjesë e fesë Islame.

Shperndaje në: