Lonely Planet: Kosova ju thërret, nji dekadë e nji aventurë autentike (foto)

Kosova dhe Shqipnia janë në 10 destinancionet ma të mira për me i vizitue në 2018’tën, simbas Lonely Planet, nji prej agjencive ma të mëdha në botë të guidave turistike.

Vendin e parë në renditje e mban rajoni i Emilia-Romanias, simbas guidës prestigjioze botnore të udhëtimeve.

Kosova me ndërtimet e vjetra otomane, vjen e katërta në sugjerimet e Lonely Planet.

“Për disa vitet e fundit, Kosova, e cila feston një dekadë pavarësie në 2018, ka rënë në buzë të radarëve për eksploruesit e njohur”, shkruan LonelyPlanet për Kosovën.

Nga shumë metra demografik dhe administrativ, ky komb në formë diamanti në zemër të gadishullit të Ballkanit asht ende nji i ri.

“Por arsyeja për popullaritetin e lulëzuar të vendit si një destinacion udhëtimi është i thjeshtë – udhëtimi i avionëve nga pothuajse kudo në Evropë i çon udhëtarët jashtë rrjetit tipik të turizmit dhe në një botë të re të përvojave të aventurës dhe kulturës të ushqyer nga shpirti i dukshëm i botës së vjetër”, shkruan Lonely Planet, nji platformë elektronike, që promovon vende turistike.

 

 

Shperndaje në: