Emni i Maqedonisë, Hahn ‘shuplakë’ Ivanovit: Merr përgjegjësi!

Komisioneri për zgjanim Johanes Han ka komentue marrëveshjen mes Maqedonisë dhe Greqisë për çashtjen e emnit si dhe deklaratën e Presidentit maqedonas se nuk ka me pranue këtë marrëveshje.

Në nji intervistë për agjencinë e lajmeve ‘Mia’, Hahn kërkoi që Presidenti Ivanov me marrë përgjegjësitë për marrëveshjen me Greqinë.

“Nuk është e hijshme që presidenti i një shteti të refuzojë të bisedojë me kryeministrin, me ministrin e jashtëm, që të merr informata të dorës së parë. Mendoj se kryeministri dhe ministri i jashtëm plotësisht I kanë respektuar udhëzimet kushtetuese dhe mund vetëm urgjentisht ta thërras Presidentin të merr përgjegjësi.

Kjo nuk është çështje e pranimit, por në demokraci mund të presim të dëgjohet njerëzit mes vete dhe të diskutojnë dhe nuk duhet të harrojë se shefi i shtetit është në një mënyrë model për shumë njerëz në një shtet. Presidenti si i zgjedhur drejtpërdrejtë ka pozitë të veçantë dhe përgjegjësi dhe duhet të jetë i vetëdijshëm për këtë, përndryshe dëmton funksionin”– ka thanë Hahn.

 

Shperndaje në: