Kjo asht mosha kur gjoksi i femnave arrin kulmin (kujdes, foto +18)

Madhësinë e gjoksit e përcaktojnë faktorët: gjenetikë, pesha, mosha dhe shtatzanitë, ndërkaq ndryshime në madhësi dhe formë të tij ndodhin gjatë tanë jetës. Megjithatë, kanë nji moshë të caktuem deri kur rriten.

Simbas mjekëve te shumica e femnave, gjoksi zhvillohet plotësisht 3 deri në 4 vjet mbas ciklit të parë menstrual, ndërkaq procesi i rritjes së gjoksit përfundon në adoleshencë, pra deri në fillim të moshës 20 vjeç.

Disa femna, si pasojë e shtatzanisë, ju zmadhohet gjoksi, ndërsa disave nuk ju ndryshon, por të gjithave mbas përfundimit të ushqyemjes së foshnjes me gji, iu zvogëlohet.

Por, edhe gjenetika luen nji rol të madh në madhësinë dhe formën e gjoksit. Prandaj, mos shpresoni ma për rritjen e gjoksit mbasi keni kalue të 20’tat.

Lindsey Kevitch

 

Shperndaje në: