Rekomandimi pozitiv s’garanton lëvizje të lirë të kosovarëve

Komisari për punë të Mbrendshme të BE’s, Dimitris Avramopolous, ka thAnë se raporti i sotëm asht nji konfirmim se Kosova ka përmbushë kriteret për liberalizim të vizave, por kjo nuk garanton ende lëvizje të lirë.

Siç thotë Dimitris, tash pjesa tjetër i takon Këshillit dhe Parlamentit Europian.

‘Raporti i sotëm asht nji konfrimim se Kosova i ka përmbushë të gjitha rkiteret, por kjo nuk garanton lëvizjen e lirë ende. Lëvizja pa viza në Bashkimin Europian tani mvaret nga Këshilli Europian,’ u shpreh ai.

Shperndaje në: