Libani i gjuen tenkat në det, arsyeja ka me ju befasue (foto)

Në Liban kanë vendos me i gjuejt tenkat në det për me krijue shkëmbij nënujorë artificialë që kanë me ndihmue në lulëzimin e jetës nën ujë.

Mjetet e randa ushtarake janë l’shue në Detin Mesdhe, ashtu si furgonët dhe autobusët.

Ambientalistët i zhytin këto mjete në det në mënyrë që algat, koralet dhe bakteret me lulëzue dhe si rrjedhim tërheqin peshqit për hedhjen e vove.

Shkencëtarët kanë përdor tenkun për me rritë jetën e detit në rajon që nga viti 2012, kur Dr. Michel Chalhoub nga Bejruti siguroi fonde për me rikthy bukurinë në bregun e Tripolit.

Shperndaje në: