S’ka ndërpremje të punimeve në rrugën Deçan-Plavë, po ndërtohet jashtë zonës së mbrojtun

Punimet në rrugën Deçan-Plavë po vazhdojnë ashtu siç janë parapa, megjithë vërejtjet dhe presionin e vazhdueshëm nga akterë të ndryshëm se asht ndërhy në nji zonë të mbrojtun.

Para do dite, shefat e misioneve të BE’s përmes nji deklarate të përbashkët për media kërkuen që të respektohet zona e mbrojtun në vendin ku po zhvillohen punimet e rrugës Deçan-Plavë.

Në të thuhej se për çdo projekt që prek zona të veçanta, duhet të konsultohet paraprakisht Këshilli për Zbatim dhe Mbikëqyrje dhe të respektohen vendimet e tij në tanësi.

Shperndaje në: