Këto janë ushqimet qe ju bajnë dembel!

bananet

Ushqimet e ambla

Krejt ushqimet me sheqer, përfshi tortat, biskotat etj., lirojnë insulinë në trup, që e liron triptofanin amino acid në tru.

Për këtë arsye edhe shërbehen desertët mbas shujtës, mbasi që nuk do të kishit pas fuqi ta përtypnit ushqimin nëse do ta konsumonit të parën.

Bananet

Qysh nga fëmijnia kemi ndigju se sa të randësishme janë pemët dhe perimet.

Bananet janë të pasuna me proteinë, magnez, hekur etj., dhe asht furnizues i energjisë.

Mirëpo, disa hulumtime thonë se nivelet e nalta të magnezit bajnë të ndjeheni të lodhun.

Magnezi, nga vet natyra, asht relaksues i muskujve, prandaj edhe rriten mundësitë që të ndjeheni të përgjumun.

Vishnjet

Vishnjat kanë nivele të nalta të melatoninës, që ndikon të ndjeheni të përgjumun.

Prandaj, nëse veç keni probleme me pagjumësi, konsideroni të hani vishnje.

Shperndaje në: