Keni dhimbje qafe? Qe kur duhet me u shqetësue

Dhimbja e qafës asht nji ndër shqetësimet kryesore që krejt i tuten nga shenjat paralajmëruese që kanë ato.

Shpina dhe qafa janë të ndjeshme dhe zakonisht marrin nji trajtim ma serioz.

Dhimbja e mprehtë e qafës zakonisht asht alarm i rremë, dhe duket ma serioze se sa që asht në të vërtetë.

Vetëm nji për qind e dhimbjeve të qafës janë kërcënuese dhe serioze.

Prej tyne shumica e rasteve janë për shkak të kancerit, apo damtimeve të boshtit kurrizor.

Për me trajtue dhimbjen e qafës duhet me i pasë parasysh këto tri kritere:

-Dhimbja ju ka munduar për më shumë se 6 javë.

-Nuk po shkon duke u lehtësuar, madje vetëm sa forcohet.

-Së paku edhe një shenjë tjetër që tregon për ethe, humbje e peshës, dhimbje e kokës, apo ndjenjë e plogështisë.

Shperndaje në: