Zbuloni sekretet e njerëzve që kanë memorie të fortë

Memorizimi asht nji fakt që me kalimin e viteve mundet edhe me u  dobësohet, ndaj gjithmonë asht e randësishme me ba kujdes sidomos me ushqimet për me qenë gjithmonë në formë.

Ky asht nji proces normal për të gjithë njerëzit, megjithatë ka disa mënyra për me pasë memorie të fortë edhe kur të plakeni.

Ma poshtë keni me lexue disa këshilla që ju ndihmojnë për me pasë nji memories më të shnetshme.

Stërvitja

Ushtrimet dhe stërvitja janë zgjidhja e duhur për çdo problem jo vetëm të trupit, por edhe të trurit.

Mësoni gjëra të reja

Duke mësuar gjëra të reja, ju e mbani trurin aktiv dhe të shëndetshëm.

Provoni sa më shumë kuizze

Nëse provoni aftësitë tuaja në fjalëkryqe apo quizze të ndryshme do t’u ndihmojë të rrisni kapacitetin tuaj mendor.

Arti i përsëritjes

Nëse doni të memorizoni diçka si numër telefoni apo një adresë, duke e përsëritur informacionin do ta mbani mend më gjatë.

Duke praktikuar artin e përsëritjes duhet të shtoni orët që përsërisni, duke filluar me një orë, pastaj çdo disa orë, më pas çdo ditë, për të arritur rezultatin më të mire.

Shperndaje në: