Zbuloni shkakun, pse nusja rrin në anën e majtë të dhandrrit!!!

Stina e verës asht sezona e dasmave. Kush ka qenë në nji ceremoni dasme mundet me vërejt se pse burri qëndron në anën e djathtë dhe grueja në të majtë.

Arsyeja pse ndodh kjo nuk asht aspak romantike dhe shumë e çuditshme.

Kjo traditë daton që nga shekulli i 16’të dhe quhet “Martesa nga kapja” apo në thelb rrëmbim.

Në ditët e shekulli të 16’të, mashkulli najherë duhej të rrëmbente të dashtuën që të martohej dhe kjo ka ndodh shpesh në të kaluemen.

Në rast se familja e nuses vinte që të ndalonte dasmën dhe të sulmonte dhandrrin, ai duhet të kishte dorën e djathtë të lirë që të mund të kapte shpatën dhe të mbronte veten dhe nusen.

Simbas “The Knot” këtë zakonin e vendosjes së nuses në anën e majtë e praktikojnë shumë çifte edhe pse nuk e dijnë domethanien.

Shperndaje në: