Gjinekologu dhe mbijetuesja e dhunës seksuale – laureatë të Nobelit për Paqe

Denis Mukwege, gjinekologu që trajton viktimat e dhunës seksuale në Republikën Demokratike të Kongos, dhe Nadia Murad, nji aktiviste e të drejtave të njeriut dhe mbijetuese e skllavnisë seksuale nga Shteti Islamik në Irak, janë laureatë të çmimit Nobel për Paqe për vitin 2018.

Komiteti norvegjez i Nobelit, ka thanë se i nderoi me çmim për angazhimin e tyne për t’i dhanë fund dhunës seksuale si armë të luftës.

Shperndaje në: