​Vdes shkrimtari i njoftun Fatos Arapi

Asht nda nga jeta në moshën 88 vjeçare shkrimtari i njoftun shqiptar, Fatos Aarapi.

Fatos Arapi lindi në vitin 1929 në Vlorë. Po atje ai kreu shkollën e mesme, ndërsa studimet e nalta i ndoqi në Bullgari (Sofje) në fakultetin e Matematikës dhe të Ekonomisë.

Ka punue shumë vjet gazetar dhe pedagog në Fakultetin Histori Filologji të Tiranës. Disa herë ka fitue çmime kombëtare e ndërkombëtare për poezi.

Në vitin 2008 e fitoi ‘Kurorën e artë’ në manifestimin poetik “Mbramjet e poezisë strugane” dhe asht i pari poet shqiptar që e ka fitue këtë shpërblim.

Shperndaje në: