‘Virusi’ i jelekverdhëve’ me protesta te dhunshme shkon në Belgjike dhe Holandë

Protestat e jelekëve të verdhë në Francë duket se kanë frymëzue mija protestues në Holandë e Belgjikë.

Qinda protestues të dhunshëm të cilët mbanin “jelekë të verdhe”, u përleshën me policinë në përpjekje për me hy në ndërtesën e Parlamentit Europian në Bruksel.

Policia belge arrestoi ma shumë se 400 protestues, të cilët hodhën gurë në vitrina kerre, ndërsa përdori gaz lotsjellës dhe ujë për me shpërndarë turmën.

Protestuesit në Holandë e Belgjikë, dolën në rrugë për t’i dhënë zë ankesave të tyre rreth kostos së jetesës, dhe kërkuan dorëheqjen e qeverisë.

Shperndaje në: