LDK tregon se a do ta votojë Ushtrinë

Shefi i Grupit Parlamentar të LDK’s, Avdullah Hoti, ka ba të ditun se kanë me votoue projektligjin për transformimin e FSK-s në ushtri.

“Në përputhje me vendimet e Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së do të mbështesim projektligjin për transformimin e FSK. Falënderojmë SHBA dhe partnerët tjerë ndërkombëtar për mbështetjen që kanë dhënë. Të gjitha komunitetet duhet të ndjehet të sigurta sepse FSK është siguri për të gjithë”, tha ai.

Ai përsëriti se nuk e përkrahin rezolutën e PSD’s për dialogun me Serbinë.

“Platformë për dialogun është Kushtetuta e vendit. Nuk mund të ketë platformë tjetër. Duhet legjitimitet qytetarë nga institucionet që kanë shumicën”, tha ai.

Njiherësh ai foli edhe lidhun me vonesën e Presidentit Hashim Thaçi për vonesën e emnimit të anëtarëve të Komisionit Zgjedhor.

“Është e pataloreueshme që Presidenti nuk i ka kryer detyrat e veta që ta bëjë KQZ-në funksionale. Sepse vendi mund të shkojë shumë shpejt në zgjedhje”, tha ai.

 

Shperndaje në: