Trump: Vrasjet ne Strasbourg – edhe nji arsye pse duhet me ndertue murin me Meksikon

Presidenti i SHBA, Donald Trump i komentoi vrasjet ne pazarin e Kshnellave ne qytetin francez Strasbourg, tue i lidhe me ambiciet e tij me ndertue mur ne kufi me Meksikon.

Prokuroria frenge deklaroi se vrasesi ka bertite ‘Allahu Akbar’  para se me ja nis me i vra njerezit ne pazarin e qytetit, tue i lane te vdekun tre dhe 12 tjere tue i plague.

Cherif Chekatt, 29-vjeç, personi qe hapi zjarr ne turmen e qytetareve qe kishin dale me ba pazar per Kshnella ne Strasbourg
Lule ne vendin ku vrasesi Cherif Chekatt vrau qytetaret e pafajshem ne pazarin e Kshnellave ne Strasbourg, tue bertite “Allahu Akbar”

Mirepo, presidenti Trump e nenvlersonte faktin se vrasesi i quejtun Cherif Chekatt asht i lindun ne Strasbourg, dhe jo imigrant, tue e theksue vetem aktin e tij te vrasjes si arsye pse i duhen Amerikes muret.

One and one is three: Donald Trump's tweet linking the issues came despite the fact that suspected shooter Cherif Chekatt was born in Strasbourg

Shperndaje në: