Mos e leni pa i pa keto foto te fiseve te fundit indigjene ne bote! (video+foto)

Fiset e fundit indigjene te botes jane nxane ne keto fotografi te ralla, ku shihet jeta e tyne autentike e cila asht ne rrezik te zhdukjes pergjithmone.

Fotografi Jimmy Nelson e ka kalue nji dekade tue shetite globin, ku ka takue komunitetet e fundit indigjene te botes. (Shih ligjeraten e tij ne TED).
Nelson ka apelue: “Nese na lejojme qe identiteti kulturor i komuniteteve indigjene me hupe, ka me hupe pergjithmone.Dhe nese kjo ndodhe, na kemi me hupe nji nga asetet ma te randesishme qe kemi – diversitetin dhe trashegimine tone te pasun kulturore”.
Keto jane disa nga fiset e fundit indigjene ne bote: Kqyrini keto foto dhe knaquni me keto kultura!
Nenets tribe
Pjesetar i fisit Nenets ne Siberi (Pic: JIMMY NELSON/SWNS)
The Sadhus tribe in IndiaFisi Sadhus ne Indi (Pic: JIMMY NELSON/SWNS)
Maasai tribePjesetari i fisit Maasai ne Tanzani (Pic: JIMMY NELSON/SWNS)
The Kazakh tribe in MongoliaPjesetari i fisit Kazakh ne Mongoli (Pic: JIMMY NELSON/SWNS)
WodaabeBurrat e fisit Wodaabe jane rendite per me u vleresue e begenis ne festivalin Gerewol (Pic: JIMMY NELSON / SWNS)
Q'ero tribe in PeruFisi Q’ero ne Peru (Pic: JIMMY NELSON/SWNS)
Huli wigmenBurrat e fisit Huli ne Papua New Guinea (Pic: JIMMY NELSON / SWNS)
Iatmul tribe in Papua New GuineaFisi Iatmul ne Papua New Guinea (Pic: JIMMY NELSON/SWNS)
Mexico tribePjesetare e fisit ne Meksiko (Pic: JIMMY NELSON/SWNS)
Shperndaje në: