Mos e leni pa e lexue: Qe ku ndodhet katundi ma i pasun në botë (foto)

Katundi Huaxi ndodhet në provincën Jiangsu të Kinës Lindore dhe njihet si ma i pasuni në botë.

Në këtë katund, secili prej banorëve ka nji pasuni prej të paktën 100 mijë eurosh dhe çdo familje jeton në nji villë.

Nji katund me arsim e kujdes shendetësor falas dhe që ka aeroplana dhe planifikon me ble edhe anije.

Ai asht themelue në vitin 1961.

Mrekullia ekonomike e Huaxi’a asht nji ndërthurje e punës me modelin ekonomik të tregut të lirë.

Në vitin 1998, Huaxi u ba e para komunë e regjistrueme në bursë.

Ajo asht tash nji grup më 57 kompani dhe që ka lidhje me 15 institucione kerkimore dhe universitete.

Shperndaje në: