Nuk jane vetem kosovaret qe po ikin, edhe amerikanet po ikin prej Amerike (studimi)

Nji e treta e amerikaneve te lindun aty, po mendojne me ike prej Amerike dhe me jetue diku jashte.

Hulumtuesit prej Universitetit te Kent’it ne Britani dhe Universitetit Tufts ne SHBA, thone se arsyeja ma popullore pse tre nga kater amerikane kane deshire me ike dhe me jetue jashte Amerike asht kjo – me eksplorue dhe njoft boten.

Nuk asht as Trump, as ndonji arsye ideologjike, ose situate ekonomike, pos nevoja me njoft dhe me shijue boten pertej./ International Migration Review.

Shperndaje në: