SHBA dhe Izraeli dalin prej UNESCO’s

SHBA dhe Izraeli zyrtarisht e kane nderpre anetaresimin ne UNESCO, bash ne vigjilie te Nates se Vitit te Ri, proces ky qe pat fillue ketu e nji vjet ma heret.

Kjo terheqje asht kryesisht procedurale, edhe pse administrata e Trump e kishte ba kerkesen ne Tetor 2017 dhe kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu e kishte perkrah, tue e akuzue kete agjencion te OKB se po tregon qendrime anti-Izrael, raporton Al Jazeera.

UNESCO, me seli ne Paris, e ka kritikue Izraelin per okupimin e  Jerusalemit lindor, dhe i ka emnue hapsinat antike qifute si trashegimi e Palestines, dhe e ka pranue Palestinen si anetare fuqiplote ne vitin 2011.

Shperndaje në: