Qe kush jane 5 anetaret e reja te Keshillit te Sigurimit te OKB

Gjermania, Belgjika, Indonezia, Afrika e Jugut dhe Republika Dominikane jane anetaret e reja jo te perhershme te Keshillit te Sigurimit te Kombeve te Bashkueme, prej 1 Kallnorit 2019 deri me 31 Dhetor 2020. Keto vende zavendesojne, Holanden, Suedine, Kazahstanin, Etiopine dhe Bolivine.

Keshilli i Sigurimit i OKB i ka 15 anetare prej te cileve vetem 5 jane te perhershem – Franca, Britania e Madhe, SHBA, Kina dhe Rusia, ndersa 10 tjera perzgjedhen per periudhen dy vjeçare.

Shperndaje në: