Japonezi blen peshkun në vlerë të 2.8 milionë eurove

Nji japonez i cili asht i pasionuem mbas peshkut tuna, ka thye nji rekord të ri, ai ka ble tuna 278 kilogramëshe, në vlerë të 2.8 milionë eurove në nji ankandë të peshkut.

Japonezët hajnë ma shumë tuna se çdo komb tjetër, dhe asht nji përbamës kyç në sushi.

Tuna i kaltërt mundet me jetue deri në 40 vjet dhe ka shpejtësi që i ndihmon ata me emigrue mijaa kilometra nëpër oqeane.

Por, asht gjithashtu nji specie e rrezikueme dhe rezervat kanë ra me ma shumë se tetëdhetë përqind që nga viti 1970.

Shperndaje në: