Thaçi: Kallnori, mueji i herojve!

Presidenti Hashim Thaçi ka thanë se në historinë e re të Kosovës, Kallnori hyn si muej i heroizmit dhe lavdisë, në saje të sakrificës së vllazënve Gërvalla dhe Kadri Zekës, me 17 Kallnor 1982.

Në historinë e re të Kosovës, janari hyri si muaj i heroizmit dhe lavdisë, në saje të sakrificës së vëllezërve Gërvalla dhe Kadri Zekës, më 17 janar 1982. Ndërkaq, sot e 35 vjet më parë, në një qëndresë heroike përballë aparatit policor serb e jugosllav, ranë trimërisht dy veprimtarë të shquar të lëvizjes kombëtare: Rexhep Mala dhe Nuhi Berisha. Rënia e tyre u bë motiv shtesë për brezat që kishin ideal çlirimin e Kosovës. Lavdi heronjve të Janarit!”, ka shkrue ai.

Shperndaje në: