Rrëfehet Presidenti i Steaua: Baba jem shqiptar ma mësoi udhën, prej deleve në krye të biznisit

Presidenti i Steauas së Bukureshtit, George (Gigi) Becali ka folë për të kaluemen e tij, nëpërmjet nji rrëfimi të publikuem së fundmi nga “Striripesurse”.

Në rrëfimin e tij, Becali tregon se baba i tij ka lindë në Shqipni dhe për të ka qenë gjithmonë nji model biznisi.

Babai im lindi në Shqipëri, nëna ime në Bullgari. Ai hyri në Dobrega, për të shkuar në Bukovina, në Banat dhe pastaj në fshatin Baragan, Zagna afër Brailës, ku unë linda në vitin 1958. Unë kam lindur në kamp përqendrimi në Zagna.

Prindërit e mi jetonin në çadër, ishim atje për disa kohë, pastaj u zhvendosëm. Kur isha një vjeç, ata u shpërngulën në Pipera. Nëna ime është shumë e mirë, ajo kurrë nuk më goditi.

Ishte një rrobaqepëse dhe merrte rrobat më të bukura. Babai më ka dhënë një dorë të vetme, që unë u mora me delet. U rrita në mes të grurit dhe deleve. U rrita në frutore, midis kafshëve dhe shijova frytet e natyrës, piva qumësht direkt nga kovë.

Babi shpejt e kuptoi se sa të ashpër dhe të korruptuar ishin aktivistë të caktuar të partisë dhe oficerë të ndryshëm.

Ai kishte shumë dele dhe shumë qumësht, djathë, mish, kishte mjaft për t’i dhënë atyre. Ata erdhën, ishin nga të gjitha llojet e figurave të mëdha të hierarkisë komuniste, erdhën për të blerë produkte cilësore dhe ai u edha dhurata.

Ata e lejuan atë të zgjeronte biznesin e tij, të bëhej furnizues i hoteleve dhe restoranteve, për shtëpitë protokollare. Kështu që ai filloi edhe të dërgoj lepuj në vende të ndryshme arabe, me lejen e autoriteteve.

Kjo është arsyeja pse ishte duke paguar ryshfete të konsiderueshme, por ai e dinte se si ta bënte atë në një mënyrë të tillë që të dërgonte në Amerikë monedhën, dollarin, tek të afërmit e tij. Mësuesi më i mirë i biznesit që kam pasur ndonjëherë ishte babai im”, u shpreh Becali./Mapo

Shperndaje në: