6 gjanat që kanë pshtue nga shtëpia e Adem Jasharit (pamje)

Shumë pak gjana kishin pshtue nga shtëpia e familjes Jasharit, si vegla bujqësore, sofra, mbathjet, etj.

Në vitin 2016 në 18 vjetorin e Epopesë së UÇK’s dhe ranies së komandantit Adem Jashari, Agjencia për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale, në bashkëpunim me Muzeun e Kosovës kishte hapë në Prekaz muzeun me ekspozitën e përhershme, “Qëndresa heroike e Jasharëve për liri”, me autor Sadik Krasniqi, në të cilin kishte paraqitë këto gjana të familjes Jashari.

Eksponatet e vendosuna në Muzeun e Jasharajve në Prekaz ndahen në tri grupe: eksponate tredimensionale, fotografi dhe dokumente, harta dhe shtypi i kohës.

Motori

Tepsia për gatim

Veglat bujqësore

Kazani për ujë

Sofra

Mbathjet

Shperndaje në: